Sociedad
SALUT

El SAAS incorporarà deu nous metges a Urgències abans de l'abril

La direcció reconeix la falta d'efectius des de fa temps però assegura que no afecta a la qualitat assistencial

Servei d'Urgències de l'hospital / Arxiu ANA

Escaldes-Engordany

La direcció del SAAS reconeix la problemàtica que des de fa temps es viu al servei d'urgències i anuncia la incorporació de 10 metges entre febrer i març per tal de reduïr la càrrega i pressió assistencial dels facultatius.

El director assistencial, Joan Martínez Benazet, ha explicat que la delicada situació a urgències"no s'ha cuit en el darrer any", i que degut a una falta d'efectius, els metges i les infermeres sovint estan sotmesos a estrés laboral, especialment en periodes com l'hivern. Tot i així, Benazet ha volgut ressaltar que la qualitat del servei no s'ha ressentit.

El director assistencial de l'hospital explica el pla de xoc a Urgències

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1516286578_105178/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Benazet ha admés, però, que si no s'actués amb l'aplicació d'algunes mesures, la qualitat d'atenció a l'usuari sí podria veure's afectada. I, per això, diu, la direcció del SAAS ja ha començat a engegar alguns intents de millora, el més destacat, la contractació de 10 professionals, que s'incorporaran en els propers mesos. D'aquesta manera, la plantilla orgànica del servei d'urgències, fins ara coberta amb 18 metges a 40 hores, s'aproximarà als 28 que la direcció del SAAS considera que seria la xifra ideal.

Más información

Sobre l'arribada de nou personal, Benazet ha posat de relleu les dificultats per aconseguir que facultatius d'altres països vulguin desplaçar-se a treballar al país, i els tràmits de contractació llargs i ferragosos, un aspecte que ja han fet arribar a Govern per tal de poder trobar una sol·lució.

Altres mesures que la direcció del SAAS ha adoptat recentment són el reconeixement dels metges d'urgències com a especialistes, amb un conseqüent increment salarial, o el fet que els facultatius puguin escollir si volen fer guàrdies de 12 o 24 hores.

Benazet confia, a més, en què el futur grup de treball per estudiar milores i canvis en el model del servei d'urgències, que estarà format per la direcció, quatre membres del personal mèdic i quatre d'infermeria, tingui resultats positius.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00