Sociedad

L'Hospital de la Santa Creu estrenarà al setembre una nova Unitat d'Assistència Nefrològica

Els nous espais permetran millorar el confort dels més de 150 pacients ebrencs d'hemodiàlisi

Una recreació de com serà la nova sala d'hemodiàlisi de l'Hospital de la Santa Creu. / Cedida

Tortosa

L’Hospital de la Santa Creu de Tortosa preveu posar en servei el proper setembre una nova unitat d’assistència nefrològica, on hi rebran tractament els pacients renals de les Terres de l’Ebre.

Actualment, prop de 150 pacients ebrencs d’hemodiàlisi, 900 en total comptant les consultes externes, estan sent atesos en unes instal·lacions de la quarta planta de l’hospital que van ser inaugurades l’any 1980 i que ja han quedat obsoletes.

Estat actual de les obres de la nova unitat assistencial. / Sonia Castelló

Les noves instal·lacions tenen un cost de 3 milions i mig d’euros i les finança la societat municipal GESAT de l’Ajuntament de Tortosa, que va adjudicar la construcció i equipament de la nova unitat assistencial a l’empresa Fresenius Medical Care.

L’edifici ja s’està construint, tot just al costat de l’edifici on es presten els serveis de radioteràpia. El nou espai tindrà 1.400 metres quadrats i preveu una àrea d’administració, una de consultes externes i una zona per als tractaments amb 40 llits elèctrics i monitors d’última generació per fer més còmode el tractament. També haurà una sala per a pacients aguts i una altra per als que necessiten aïllament.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que aquest és un servei amb vocació territorial i que ara millorarà de forma important. “El que permetrà és que tinguem una millor qualitat de servei: major seguretat i sobretot una major confortabilitat per als usuaris. Les persones que s’han de dialitzar venen tres dies a la setmana quatre hores per sessió”, explica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00