Sociedad

La CHE comença obres de millora a dos sèquies del marge dret del Delta

Els treballs es paguen amb fons del cànon del minitransvasament i es fan a les sèquies de Lloma i Xafandoles, al terme municipal de Sant Jaume d'Enveja

Al centre del mapa i marcades amb color vermell, les dos sèquies en les quals es faran les obres de millora. / CHE

Tortosa

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha anunciat l’inici avui de les obres de modernització de dos sèquies situades a la banda dreta del Delta de l’Ebre. Es tracta de les sèquies de Lloma i Xafandoles i l’objectiu dels treballs és millorar l’eficiència dels sistema reduint-ne el consum d’aigua.

Els treballs, que han de durar prop de tres mesos i mig, busquen evitar pèrdues d’aigua i frenar la proliferació d'algues del riu Ebre, que redueixen la capacitat de conducció. En el cas de la sèquia de la Lloma, l’actuació implica treballar en més de dos quilòmetres i mig de conducció i, a Xafandoles, en un quilòmetre i 100 metres. La Confederació Hidrogràfica ha encomanat les obres, amb un pressupost de 641.000 euros a l’empresa TRAGSA.

La Confederació finança els treballs amb fons provinent del cànon del minitransvasament de l’Ebre a Tarragona. A banda de les obres que ara comencen, la Confederació està fent obres similars a la séquia Vergez de Deltebre; i ja n’ha acabat a les de Balaguer i Cenducats, a Amposta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00