Sociedad

Menys inspeccions de caça des de l’assassinat de dos agents rurals a Aspa

L’advocat de les famílies presenta la reclamació patrimonial contra la Generalitat

foto cedida per PEPE CAPELLA

Aspa

A punt de complir-se un any de la mort de 2 agents rurals a mans d'un caçador, al vedat d'Aspa, el 21 de gener del 2017, els agents rurals es queixen que encara no s'han implementat totes les mesures de seguretat que s'havien compromès, entre altres causes per la intervenció de la generalitat pel 155. Una de les conseqüències és, que s'estan realitzant menys inspeccions de caça per falta d'armilles, escopetes, i agents.

JOSEP CAPDEVILA. Un any després del doble crim d'Aspa.

07:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000193398/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Surten tres agents per inspeccions, tots amb armilles, i almenys un d'ells va armat. Si abans d'Aspa, cada cap de setmana, sortien de dos a tres patrulles per comarca, ara, en surt una, per que nomes tenen unes 70 armilles, i menys de 40 escopetes a tot Catalunya. Els controls han disminuït. Ho constata, Josep Capdevila, president de l'Associació d'Agents rurals de Catalunya.

Els diuen que amb la intervenció de la Generalitat, ha quedat suspesa l'aprovació del decret de reglament d'armes, i dotacions pressupostàries.

Les famílies dels dos agents rurals morts a mans d'un caçador en el vedat d'Aspa, han presentat aquest matí una reclamació de responsabilitat civil contra la Generalitat per la seva inacció. Asseguren que ja abans del doble crim, ara fa un any, existien denúncies d'amenaces, atacs i insults de caçadors contra agents rurals, i no s'havia pres cap mesura de seguretat.

En la reclamació, l'advocat de les famílies, Pau Simarro, ha aportat almenys una vintena de denúncies: per demostrar que hi ha responsabilitat de la Generalitat al no fer res durant aquests anys, i arriba després que el TSJC desestimes la querella contra 11 càrrecs de la Generalitat pel delicte del doble homicidi i un altre contra la seguretat dels treballadors

L'objectiu és arribar a un acord extrajudicial perquè la Generalitat sigui responsable i indemnitzi les famílies de les víctimes, tot i que de moment no han xifrat la quantia a l'espera de com es desenvolupa la instrucció penal contra el caçador autor confés de la mort dels dos agents. Si no s'aconseguís, s'iniciaria una reclamació al jutjat contenciós-administratiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00