Sociedad
CAS BPA

El judici de la macrocausa de BPA no es reprendrà en almenys tres setmanes

Torn avui per a les darreres defenses que demanen la nul·litat del judici i l'arxivament de la causa per indefensió

Exterior de la sala de Prada Casadet on té lloc el macrojudici del cas BPA / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

El judici de la macrocausa de BPA no es reprendrà fins, com a mínim, d'aquí a tres setmanes. Així ho ha assegurat el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan.

En la sessió d'avui, la cinquena, s'han acabat de debatre les qüestions prèvies presentades per les defenses, i ara li toca al tribunal deliberar. Per això, es prendrà alguns dies. S'espera que fins dimecres o dijous de la setmana vinent no notifiqui la resolució a les parts implicades.

El Tribunal és conscient que la resolució sobre les qüestions prèvies que tenen a veure amb la legitimació dels actors civils i de Govern en la causa, les úniques que podrien impedir la continuació del judici, possiblement seran apel·lades. En aquest sentit, Pijuan ha dit que deixaran el temps necessari per recórrer, i que si hi ha un recurs d'empara al Tribunal Constitucional, el judici no es reprendrà fins que no es resolgui. Encara han de passar molts dies, per tant, per a que comencin els interrogatoris.

Pel que fa a la darrera jornada del macrojudici de BPA, avui ha estat el torn de la lletrada Anna Solé, qui ha reclamat l'arxiu de la causa per errors en la instrucció.

També de l'advocat Marc Maestre, qui va obrir la setmana sol·licitant la nul·litat del procés per indefensió, i avui ha tornat a insistir en la vulneració del dret a la defensa dels processats per blanqueig.

L'advocat de Joan Pau Miquel, Jesús Jiménes, alhora, ha reclamat un inventari complet de les actes antiblanqueig que no  li han estat facilitades, insistint també de nou en la indefensió del seu representat.

I finalment, el Fiscal General, ha tornat a insistir que s'ha facilitat totes les proves a les defenses i que hi ha hagut un procés degut.

La darrera jornada del macrojudici tanca una setmana dedicada íntegrament a les qüestions prèvies presentades pels lletrats dels processats i d'una jornada, la d'ahir, marcada per un final d'alta tensió entre el president del Tribunal de Corts i l'advocat Josep Antón Silvestre, defensor de Xavier Mayol amb amenaça de querella dels magistrats inclosa.

Silvestre afirmava que s'havia trencat la cadena de custòdia d'unes proves, insinuació que va molestar el president del Tribunal qui va admetre errors en la instrucció que va solventar posteriorment Corts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00