Sociedad
JUSTÍCIA

El projecte de Tribunal d'Arbitratge s'aprovarà el proper període de sessions

Donaria curs a la llei d'arbitratge, aprovada el 2014 i encara per desplegar

Arxiu ANA

Andorra la Vella

El projecte de llei de creació del Tribunal d'Arbitratge s'entrarà a tràmit parlamentari durant el proper període de sessions.

Així ho ha anunciat aquest divendres el vocal i coordinador de la comissió d'arbitratge del Col·legi d'Advocats, Joan Monegal, en el marc d'un esmorzar col·loqui organitzat juntament amb la Cambra de Comerç sota el títol "L'arbitratge com a mètode de resolució de conflictes".

Monegal ha explicat que l'esborrany del projecte de llei està molt avançat i que l'han treballat amb el Govern. Cal recordar que l'any 2014 es va aprovar la Llei d'arbitratge i ara cal una institució nacional. L'objectiu és resoldre conflictes empresarials i també civils com alternativa als judicis, tal i com ha destacat el vicepresident de la Cambra de Comerç, Jordi Daban.

Un altre dels objectius que es persegueix amb la creació d'aquest tribunal, tal com ha manifestat el secretàri general del Comitè Espanyol de la Cambra de Comerç Internacional, Jordi Sellarés, és que Andorra pugui esdevenir seu d'arbitratge degut a les seves característiques com la neutralitat.

Sobre la llista d'àrbitres serà el reglament que es desplegui de la llei qui l'establirà i no totes les institucions en tenen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00