Sociedad

Sentència de 66 anys per a un violador que podrà demanar permisos al 2023

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 66 anys de presó el violador del tornavís, un depredador que a més d'agredir sexualment a les seves víctimes, les robava. Malgrat la contundència de la sentència, d'aquests 66 anys només en passarà 20 entre reixes. A més, carrega contra el sistema per haver deixat desprotegida una de les víctimes

Imatge del judici al conegut com "violador del tornavís" o "del Eixample", Francisco Javier Corbacho / Quique García EFE

Barcelona

Francisco Javier Corbacho, que té ara 40 anys, ha estat condemnat per 4 agressions sexuals i 3 robatoris amb intimidació. Però hi ha una cinquena víctima, una noia nordamericana, a qui van deixar marxar al seu país sense citar-la a declarar als jutjats tot i que havia advertit que era aquí per estudis i que al cap de dos mesos tornaria a casa. No li van demanar ni una adreça per localitzar-la i després poder portar-la al judici. El tribunal diu que els queda un regust amargant davant la sospita que han deixat impune una agressió sexual desprotegint una possible víctima.

La sentència considera provat, també amb mostres d'ADN que aquest violador en sèrie va abordar les noies al portal de casa seva i les va obligar a fer-li una fel·lació amenaçant-les amb un ganivet o un tornavís entre 2004 i 2016. Ha de pagar 110 mil euros d'indemnització a les víctimes. Ha estat condemnat a 66 anys i mig de presó però a partir del cinquè any ja podrà demanar permisos per sortir. A més, entre reixes, hi estarà 20 anys, que és el màxim que marca el Codi Penal. Els magistrats consideren intolerable que les acusacions demanessin que el processat no pogués demanar permisos fins al cap de 17 anys i recorden que les penes de presó està orientades a la reeducació.

El tribunal li aplica l'agreujant de reincidència perquè el violador del tornavís ja va ser condemnat anteriorment per abusos sexuals. I rebutja els atenuants plantejats per la defensa: el de rampell (és a dir que va actuar sota impulsos poderosos va dir) i el de drogoaddicció. Creu que cap de les dues circumstàncies han quedat provades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00