Sociedad

Una exposició per aturar l’escalfament global

“The Zone of Hope” permet viure en primera persona els efectes que tindrà el canvi climàtic si no fem res per aturar-lo

Una exposició per aturar l’escalfament global

Una exposició per aturar l’escalfament global

Barcelona

A Barcelona acaba d’obrir portes l’exposició “The Zone of Hope”, una experiència pionera que permet als visitants viure i sentir en primera persona els efectes del canvi climàtic a l’Àrtic, a Barcelona i al Berguedà els anys 2038, 2068 i 2093.

Amb l’ajuda d’unes ulleres, uns auriculars i tot un seguit d’elements tecnològics d’última generació que arriben per primera vegada a Europa, el visitant es transforma en un avatar i es trasllada a espais reals que han patit conseqüències dramàtiques per culpa del canvi climàtic.

L’experiència dura vint minuts i permet caminar per l’Àrtic i palpar el fred i el desglaç l’any 2038; visitar Barcelona l’any 2068 un dia de pluges torrencials que han deixat la ciutat inundada fins el punt que els serveis d’emergències es desplaent en llanxes i helicòpters; i caminar a 45 graus de temperatura pels voltants de l’embassament de la Baells, l’any 2093, quan ja no hi quedi ni una gota d’aigua i els habitants visquin amb restriccions de nou hores per poder fer servir l’aixeta de casa.

El comissari d’aquesta exposició que organitza Aigües de Barcelona explica que volen “moure el sentiment d’urgència” de la ciutadania. Manuel Cermerón diu que “fins ara s’han explicat molt bé els efectes del canvi climàtic, però encara es veu com si fos ciència ficció”. Ara, diu, “cal actuar”. “Busquem un canvi de comportament”.

L’experiència “The Zone of Hope” està oberta al públic des del 20 de gener de 2019 al Reial Cercle Artístic de Barcelona, a tocar del Portal de l’Angel. L’entrada és gratuïta per als clients d’Aigües de Barcelona i te un cost de 15 euros per al públic en general. L’únic requisit per accedir-hi és reservar hora abans i ser major de 13 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00