Sociedad

Faran cates a la carretera de Barcelona per determinar com treure l'amiant

L'ajuntament de Girona abordarà aquest any el problema de la presència d'amiant a la carretera de Barcelona. Faran unes cates per obtenir dades fiables sobre els punts exactes on hi ha presència d'aquest producte tòxic, en quina quantitat i quin és el mètode més fiable per retirar-lo.

Una imatge d'arxiu de la carretera de Barcelona. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

Quan fa 10 anys l'Ajuntament de Girona va confirmar que sota la carretera de Barcelona hi havia amiant, va optar per no aixecar més l'asfalt per reduir els riscos ja que les partícules d'aquest material que poden quedar suspeses a l'aire són cancerígenes.

Cada cop que l'asfalt s'ha deteriorat, hi han posat una capa a sobre. Hi ha punts però, on la carretera està molt més elevada que la vorera, amb el risc que això comporta sobretot per als vianants.

Ara, l'equip de govern vol abordar aquest problema i encarregarà a un laboratori especialitzat que faci cates al llarg de tot el traçat d'aquest carrer i que estudiï quina és la millor manera de retirar-lo.

El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, diu que tant si s'ha de fresar com si es pot retirar amb sistemes més senzills que evitin que les partícules d'amiant es dispersin, quan es faci serà pèrquè hi ha totes les garanties i que no hi ha risc per les persones.

Joan Alcalà, regidor d'urbanisme

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000153059/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De moment, l'Ajuntament de Girona té una partida reservada al pressupost per pagar el laboratori que aquest any faci les cates i apunti a les solucions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00