Sociedad

Més casos de sarna

Ja són 35 els afectats pel brot de sarna a l’Hospital Sant Joan de Reus. Per primer cop, el brot surt d’urgències i afecta a un dels professionals dels quiròfans.

Alguns treballadors de les urgències de l’Hospital han explicat a la Cadena SER que molts d’ells tenien picors des de feia setmanes. La direcció manté que el primer cas registrat és del 12 de gener.

Roger Segura ACN

Reus

El brot de sarna de l’Hospital Sant Joan de Reus no té aturador. Aquest dilluns a la tarda la direcció de l’Hospital ha confirmat que el nombre de treballadors afectats arriba als 35. Són nou més que la setmana passada.

A més, per primer cop, el brot surt del servei d’urgències: un dels treballadors afectats és del servei de quiròfan. Per tot plegat, segons informa la direcció del centre, s’ha començat a fer tractament profilàctic als treballadors de l’àrea quirúrgica.

Fa setmanes que dura

Tot i que els sindicats i el comitè d’empresa rebutgen fer declaracions, la Cadena SER ha pogut parlar amb alguns dels professionals de les urgències del Sant Joan de Reus. Asseguren que alguns dels professionals van començar a notar els símptomes de la sarna fa setmanes, però que cap d’ells va considerar que podia tenir aquest àcar a la pell, i ho atribuïen, literalment, diuen, a al·lèrgies, puces dels seus animals de companyia, i fins i tot a conseqüències d’algun tipus de depilació. Mentrestant, la direcció de l’Hospital reitera que el primer cas detectat és del 12 de gener passat.

Ara bé, els mateixos professionals amb els que ha pogut parlar aquesta redacció, diuen que, en primera instància, el tractament només es va fer als treballadors afectats i als seus familiars més directes. Es queixen que han hagut de ser ells els que s’han comprat la pomada que eradica aquest àcar tan molest.

Asseguren els treballadors que contínuament han de fer rentadores completes de tota la seva roba per precaució, perquè no hi ha la certesa que, un cop al seu lloc de treball, no tornin a agafar sarna. De fet, totes i les mesures extremes d’higiene endegades per la direcció, alguns dels professionals amb els que hem pogut parlar, asseguren que al servei d’urgències es viu una psicosis de la picor.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00