Sociedad
TARRAGONA

La CUP proposa que la plaça del Rei sigui plaça de la República

La CUP presentarà una moció pel ple de dijous demanant el canvi de nom de la plaça. La proposta s'ha redactat conjuntament amb Arran.

Ahir es van col·locar unes inscripcions on hi deia "Plaça de la República" sobre les plaques de la plaça del Rei.

Amb aquesta acció simbòlica s'ha buscat la crítica a la monarquia, tenir un record per les víctimes de la República empresonades a Pilats i reflectir els valors republicans en general més enllà del procés independentista.

Mebres de la CUP i Arran davant d'un dels cartells canviats. / Oleguer Domènech

Tarragona

La CUP reclama que es canviï el nom de la plaça del Rei per plaça de la República. També presentaran la iniciativa, conjuntament amb Arran, amb una moció en el ple de dijous.

Arran va col·locar ahir uns papers on hi deia plaça de la República sobre les plaques de la plaça del Rei. Amb aquesta acció simbòlica s'ha buscat a part de la crítica a la monarquia, tenir un record per les víctimes de la República empresonades a Pilats.

Amb la moció, es pretén reflectir els valors republicans en general i no ho volen relacionar directament amb el procés independentista català. Així, esperen que el PSC s'hi sumi. Laia Estrada, portaveu de la CUP considera que el PSC s'hauria de sumar a la moció perquè "és un pertit que es qualifica com a republicà, a vegades". I si no ho fessin, afegeix que haurien de donar explicacions.

Els cupaires també reclamen que es faci una revisió a fons del nomenclàtor de la ciutat, ja que consideren que la que es va fer just després del franquisme va fer curt.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00