Sociedad

Llarena decideix no reactivar l'ordre de detenció de Puigdemont

El jutge del Suprem creu que l'expresident volia forçar la seva detenció per poder, ja a Espanya, delegar el seu vot i ser investit

Expectació a Copenhaguen

Carles Puigdemont arribba a l'eroport de Copenhaguen, emmig d'una notable expectació mediàtica

Barcelona

El Ministeri Públic havia sol·licitat l'emissió d'aquesta euroordre a primera hora d'aquest matí, poc després que el cap de llista de Junts Per Catalunya aterrés a l'aeroport de Copenhaguen. Entre d'altres arguments, la Fiscalia assegurava que el codi penal danès si sanciona el delicte de rebel·lió de què està acusat, no com en el cas de Bèlgica.

El magistrat assegura que "res semblaria més lògic" que seguir la petició de la Fiscalia i ordenar la seva detenció, però alerta de l'existència de "matisos": creu que Puigdemont busca forçar el seu arrest per així tenir una "justificació" que li permeti delegar el seu vot i ser investit president, una cosa que per ara li neguen els lletrats del Parlament. Pablo Llarena, en qualsevol cas, anuncia que "posposa" la decisió d'activar una euroordre a un moment "no necessàriament llunyà".

Al llarg de vuit pàgines, el magistrat del Tribunal Suprem assegura defineix com "remota" la possibilitat que el expesident hagi acudit a la Universitat de Copenhaguen per "una exclusiva inquietud acadèmica", assegurant que la seva intenció de forçar la seva detenció "no escapa a aquest instructor", destacant també com a moviment sospitós que" reveli per avançat la seva intenció de traslladar-se del lloc on va buscar el seu refugi inicial, i que proclami més el punt concret on estarà present ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00