Sociedad

10 pobles sense atur

Tots són localitats petites, de menys de 200 habitants. Només el poble de Das, a La Cerdanya, supera aquesta xifra

La localitat de Das, a La Cerdanya, un dels 10 pobles catalans on no hi ha cap aturat registrat a les oficines de Treball de la Generalitat / Ajuntament de Das

Barcelona

Dels 10 pobles que han acabat el 2017 sense aturats, només 2 estaven a la mateixa llista l'any anterior: Bellprat i Granera, a la demarcació de Barcelona. En alguns casos, les persones que viuen en aquestes localitats tenen negocis familiars que mantenen durant generacions i els resulta més fàcil tenir feina. Raquel Sala és l'Alcaldessa de Montclar, població del Berguedà on no hi ha aturats: "És un poble petit i hi ha molta gent que treballa en el sector terciari, que treballa a casa seva...i jo penso que és més això: gent que treballa a casa i va continuant el negoci familiar"

Les poblacions sense aturats tenen en comú que molta gent jove treballa a localitats properes més grans i alguns mantenen activitats agrícoles, com explica el Manuel, encarregat del Bar El Grèvol, a Capafonts, Tarragona, on tothom hi té feina: "Aquí se dedican a la avellana, hay una pareja con un niño que son pastores, algún joven que trabaja en los bosques de Poblet y otros que trabajan en Reus..."

Tant la demarcació de Tarragona com la de Barcelona compten cadascuna amb quatre pobles amb zero aturats. Entre ells Sagàs, L'Argentera, Vallfogona de Riucorb i Savallà del Comptat. A Girona hi ha dos pobles sense atur: Das i Susqueda. A Lleida, no n'hi ha cap.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00