Sociedad

'No hi tenim confiança'

La CUP i Ciutadans, els dos principals grups a l'oposició a la Plaça del Mercadal, mostren el seu recel davant l'actitud del govern de Pellicer, de no complir amb els compromisos adquirits.

Cedida

Reus

Dos grups més que se sumen a les crítiques expressades ahir pel PSC contra el govern de Reus. Tots els partits a l'oposició votaran 'no' als pressupostos del 2018 que aquest dijous es duen al plenari municipal, i si aquest dilluns era Andreu Martín el que expressava la seva disconformitat amb els comptes proposats pel govern, aquest dimarts han estat la CUP i Ciutadans.

Marta Llorens, portaveu de la CUP, assegura que no confien en el govern perquè tots els pressupostos que han presentat aquest mandat denoten la manca de rumb polític del govern municipal. Llorens pregunta en veu alta 'perquè hem d'aprovar un pressupost si després ens passem l'any aprovant modificacions de crèdit?'. Diu que tot plegat posa de manifest que no hi ha full de ruta. Unes crítiques a les que s'hi suma el regidor de la formació independentista Édgar Fernández, que critica que 'no serveix de res presentar mocions als plenaris si després ens les aproven però no les posen en pràctica'. Fernández diu que als comptes del 2018 no es veu cap de les mocions de la CUP aprovades en diversos plenaris de l'any passat.

Ciutadans es mou en la mateixa línia, tot i que a les antípodes polítiques del govern i de la CUP. De fet, el seu portaveu, Juan Carlos Sánchez, critica que el govern 'prefereixi apostar pel procés' que no pas pel bé de la ciutat. Insisteix el regidor de Ciutadans que Reus 'és la segona ciutat de més de 50.000 habitants de Catalunya en nombre d'aturats, amb més d'un 16%'. Per tot plegat proposa que els pressupostos serveixin 'per tots els reusencs i no només per alguns'. A més, critica que el govern només redueix l'endeutament a base de pagar-lo, 'com una hipoteca' diu, i desmenteix que la pressió fiscal s'hagi congelat en els darrers anys: 's'han retirat diverses ajudes', diu Sánchez.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00