Sociedad

El conflicte amb els API d'Espanya força la dimissió de la junta del Col·legi de Girona

Els 11 membres de la junta han plegat per evitar que s'executi una sentència que els inhabilita i que els imposin una comissió gestora.

Girona

Fa 9 anys que l’assemblea del Col·legi d’API de Girona va aprovar acollir-se a la llei catalana que els regula, que contempla entre altres coses que el Consell Català de Col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària sigui considerat del mateix rang que el seu homòleg espanyol. Quatre anys després, el Col·legi de Girona, també en assemblea, va decidir desvincular-se del tot del Consejo i deixar de pagar les quotes que fins el moment hi aportava.

Segons ha explicat el fins fa pocs dies vicepresident del Col·legi d’API, Joaquim Ribas, “enlloc d’asseure’s a parlar, el Consejo va optar per judicialitzar el problema”. El Consejo va portar el cas als tribunals, va obrir expedients a la junta del Col·legi de Girona i va reclamar les quotes impagades. “mentre ells van començar la guerra als jutjats, nosaltres vam confiar en la justícia”, diu Ribas.

Joaquim Ribas- apis

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000153215/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha sentenciat a favor del Consejo i ha inhabilitat els 11 membres de la junta del Col·legi de Girona. Abans que s’executi la sentència i per evitar que els imposessin una comissió gestora, a mitjans de desembre la Junta va cessar i van escollir un nou president i tres vocals. Els membres de la junta antiga fan d’assessors de la nova però no tenen cap càrrec directiu. Aquest pas al costat ha permès desbloquejar els comptes bancaris i que el Col·legi pugui continuar funcionant amb normalitat.

De moment, però, el Col·legi d’API de Girona continua sense pagar les seves quotes al Consejo espanyol tot i que estan aprovisionades per si algun dia surt una sentència que els obligui a fer efectius els endarreriments. “Més que un tema de pagar quotes és un tema de dignitat col·legial”, diu Ribas.

El nou president del Col·legi d’API és Joan Company i a la junta hi ha tres vocals més: Pere Bahí Alsina, Fanny Puig Yanes i David Saura Garrote.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00