Sociedad

El transport públic registra l'increment de passatgers més important dels darrers 4 anys

En 2017 s'han fet 985 milions de viatges, un 3,3% més que en 2016. Els autobusos interurbans i les Rodalies són els que han registrat els augments més significatius

ACN

Barcelona

El transport públic de la Regió de Barcelona s'acosta als 1.000 milions de viatges. L'any passat es van fer més de 985 milions de validacions, un 3,3 per cent més que en 2016. I això representa l'augment més important des que va començar la recuperació de la demanda en 2013.

El secretari de Mobilitat, Ricard Font, diu que els motius de l'increment són "la recuperació econòmica que fa que més gent utilitzi el transport per anar a treballar, un increment de l'oferta de serveis (perllongament de FGC a Terrassa i Sabadell, posada en marxa de la Línia 9 i més autobusos interurbans) i també l'esforç que s'ha fet per la recuperació de al fiabilitat de Rodalies".

De fet, si mirem per operadors, els que registren un augment més important són els autobusos interurbans amb un 5,2 per cent. Bàsicament perquè s'ha ampliat el servei. El segon increment més destacat és el de Rodalies de Catalunya que aquest any han tingut gairebé un 4,8 per cent més de viatgers que en 2016.

El director de Rodalies, Félix Martín, ha destacat que l'esforç que s'ha fet per part de les diferents administracions per millorar l'eficàcia i fiabilitat d'aquest servei ha donat bons resultats. Martín destaca que "en 2017 s'ha assolit pràcticament la mateixa quota de transport que en 2008 i per tant estem en nivells de moviments pre crisi".

El ràpid creixement de la demanda ha obligat als operadors i les administracions a fer un pla per incrementar l'oferta de serveis especialment en els horaris i línies més saturades.

Títols més utilitzats

Gairebé la meitat dels viatges es fan amb les targetes T-10, T 50/30 i T 70/30. I una de cada 4 validacions són de títols socials, bonificats.

Aquest any la targeta T-16 ha guanyat usuaris. Amb ella s'han fet gairebé un 35 per cent més de viatgers. La raó és que des de l'1 de gener de 2017, aquesta targeta per nens i joves es pot utilitzar fins el 31 de desembre de l'any que compleixen els 16 anys. Abans, només es podia fer servir fins els 14.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00