Sociedad

'L'ideal fora una investidura presencial però no descartem altres vies'

El president del Parlament i el candidat de JuntsxCat han hagut de canviar el lloc de trobada per la prohibició del govern espanyol, que ha tancat la seu "fins a nova ordre"

YVES HERMAN Reuters

Bruselas

'L'ideal seria que fos presencial, que hi fóssim tots, però no descartem altres vies', ha assenyalat Puigdemont després de reunir-se amb Torrent i la resta d'exconsellers desplaçats a Bèlgica per examinar les opcions per a la investidura, prevista per a la setmana que ve.

'Demanem normalitat, rigor i sentit comú', ha afegit l'expresident català, que ha reclamat al Govern central que 'retiri les traves' perquè pugui celebrar-se la setmana que ve el debat i el ple d'investidura.

Preguntat sobre si el que reclama al Govern espanyol és que s'actuï sense la independència de poders, Puigdemont ha dit que 'va ser la vicepresidenta del Govern (Soraya Sáenz de Santamaría) la que va deixar clar qui havia portat a la presó i escapçat el Govern independentista'.

Puigdemont ha assegurat també que 'encara hi ha temps', tant per decidir com s'intentaria aquesta investidura com per anunciar si renuncien o no a l'acta per assegurar la majoria independentista els exconsellers Lluís Puig, Toni Comín, Meritxell Serret i Clara Ponsatí.

Després de la reunió amb Puigdemont i la resta de consellers a Bèlgica, Torrent, d'ERC, ha assenyalat als mitjans que 'el que li convé al país' és que 'el més ràpidament possible' hi hagi un Govern català 'efectiu des del minut 1”

Torrent i Puigdemont, s'han hagut de reunir al Centre Maurits Coppieters de Brussel·les. S'havien de trobar inicialment a la seu del Govern de la Generalitat a la capital belga però han hagut de canviar el lloc de la reunió després que el govern espanyol hagi vetat que la trobada se celebrés a la delegació.

L'executiu de Mariano Rajoy ha tancat la delegació del Govern davant de la Unió Europea. El ministeri d'Afers Exteriors ha enviat un burofax ordenant a tots els treballadors que marxin cap a casa "fins a nova ordre". En l'escrit, que ha arribat a la delegació a través de l'ambaixada espanyola a Bèlgica, es recorda que la seu està sota la "tutela" del govern espanyol.

'És molt greu que no s'hagi pogut i que responguin així al meu missatge de diàleg sincer, negociació i voluntat de parlar', ha deplorat Torrent, que també s'ha reunit amb els quatre diputats encausats que estan a Bèlgica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00