Sociedad

El Port de Barcelona és el que més creix de tota Europa

El tràfic total va augmentar un 26 per cent en 2017 amb més de 61 milions de tones

Zona industrial del Port de Barcelona / Josep Ramon Torné ACN

Barcelona

El Port de Barcelona va registrar l'any passat un increment del tràfic total de mercaderies del 26 per cent, superant els 61 milions de tones. Això l'ha convertit en la instal·lació portuària que més ha crescut de tota Europa.

Si mirem el tràfic de contenidors, se n'han mogut gairebé 3 milions i això suposa un l'increment respecte a l'any passat del 32 per cent. Els líquids a granel també creixen un 27 per cent. De fet, només cau el nombre de vehicles que han entrat i sortit del port, un resultat que l'Autoritat Portuària atribueix a la caiguda de la fabricació de cotxes a Espanya.

En contra del que és habitual, la presentació dels resultats l'ha realitzat el Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que ha assegurat que és normal que estigui en unes instal·lacions que depenen del seu departament. De la Serna ha destacat que el salt del Port de Barcelona és "espectacular". Diu que les dades fan pensar que no estem davant d'una situació ordinària de creixement progressiu, sinó "d'un fet extraordinari" que espera que es mantingui en el temps.

El port de Barcelona va obtenir l'any passat 50 milions d'euros de benefici, un 50% més que l'any passat. I a més ha reduït l'endeutament en un 8%, situant-se en 281 milions d'euros.

Més creueristes en temporada baixa

Pel Port passen ja més de 4 milions de passatgers. La majoria, 2,7 milions van se creueristes, un 1%més que l'any passat. Però aquest creixement no ha estat homogeni. Han crescut sobretot els viatgers de creuers en temporada baixa (gener, febrer, març, novembre i desembre). I han baixat a l'estiu.

Pel que fa als passatgers de Ferris, continuen creixent. Ho han fet un 12%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00