Sociedad

Colau haurà d'aprovar els pressupostos través d'una qüestió de confiança

El PSC votarà en contra dels comptes perquè considera que l'alcaldessa de Barcelona ha claudicat davant dels independentistes

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / Aleix Freixas ACN

Barcelona

Per segon any consecutiu, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, haurà d'aprovar els seus pressupostos a través d'una qüestió de confiança. En els darrers dies havia estat negociant per aconseguir l'abstenció del PDeCAT, ERC i PSC. Amb els dos primers s'havia arribat a un acord, però avui els socialistes han anunciat que votaran en contra dels comptes.

El president del grup socialista, Jaume Collboni, considera que l'alcaldessa ha claudicat davant dels independentistes. I acusa Colau d'haver expulsat el seu partit del govern per canviar de socis. Per això, ha anunciat que votaran "no" als pressupostos. Uns comptes que tenen com a base el projecte que van a provar els mateixos socialistes quan estaven al govern.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha lamentat la decisió del PSC. Creu que s'ha perdut l'oportunitat de fer un acord transversal pensant en la ciutat. Diu Pisarello que Barcelona tindrà igualment uns bons pressupostos i acusa als socialistes d'actuar "des de la rancúnia" en lloc de tenir una actitut constructiva.

Crítiques del PDeCAT i ERC

El president del grup demòcrata, Xavier Trias, i el d'Esquerra Republicana, Alfred Bosch, han criticat el govern d'Ada Colau i també els socialistes. A l'alcaldessa l'acusen d'incapacitat per arribar a acords. I del líder del PSC, Jaume Collboni, diuen que ha actuat per despit i perquè està "enfadat".

El govern assegura que el projecte de pressupostos que vincularan a la qüestió de confiança incorporarà el que havien pactat amb republicans i demòcrates.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00