Sociedad

L'advocat tortosí Javier Faura fa el salt a la política

Es perfila com a candidat a l'alcaldia de Tortosa en les properes municipals per una coalició entre ERC i una plataforma de nova creació

Javier Faura, en una imatge d'arxiu als estudis de Ràdio Ebre-Cadena SER. / Arxiu

Tortosa

L’advocat tortosí i col·laborador habitual de Ràdio Ebre, Javier Faura fa el salt a la política. L’actual degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa ha fet un pas endavant i ha començat els contactes per formar una plataforma amb l’objectiu de presentar-se a les properes eleccions municipals del 2019.

Segons fonts consultades per aquesta emissora, la plataforma porta per nom “Tortosa Sí” i es presentaria a les eleccions municipals en coalició amb ERC. Faura pertany a una coneguda família de Tortosa i és germà del que va ser president de la Cambra de Comerç de Tortosa i del Consorci d’Aigües de Tarragona, Valentí Faura; i del diputat al Congrés durant la transició i regidor a l’Ajuntament de Tortosa en anteriors mandats, Antonio Faura.

Durant els darrers mesos, Javier Faura va prendre protagonisme en relació amb el procés sobiranista, ja que va ser designat com a president de la Sindicatura Electoral de la província de Tarragona de cara al referèndum de l’1 d’octubre.

També ha endegat diverses accions judicials en contra de l’actuació del Govern espanyol al voltant de la situació política a Catalunya. A Javier Faura el poden escoltar cada dues setmanes com a col·laborador d’una de les tertúlies del programa Hora Ebre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00