Sociedad

Els familiars de Soriano Montagut cedeixen 62 obres de l'escultor a l'Ajuntament d'Amposta

Entre les peces cedides hi ha "La meva mare", amb la qual l'escultor va guanyar l’any 1932 la primera medalla de l’Exposició Nacional de Belles Arts

Un moment de la signatura del conveni. En primer terme, una escultura de Soriano Montagut. / Cedida

Amposta

L’Ajuntament d’Amposta té en dipòsit des d’avui 62 obres de l’escultor local Innocenci Soriano Montagut. És el conjunt més nombrós d’obres de l’escultor del qual es té noticia i ha estat cedit en dipòsit per la família de l’escultor. Entre les peces cedides hi ha, per exemple, la peça La meva mare, amb la qual Soriano Montagut va guanyar l’any 1932 la primera medalla de l’Exposició Nacional de Belles Arts.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha signat aquest matí el conveni de cessió amb familiars de l’escultor, un dels més artistes ebrencs més reputats del segle XX. Les peces es conservaran al magatzem del Centre d’Arts Visuals Lo Pati i el consistori ampostí té la intenció de fer exposicions amb aquesta producció escultòrica.

En l’acte de signatura del conveni, l’alcalde ha avançat que també es té la intenció de fer amb bronze el conegut com a Relleu a l’estudi, que presideix l’escalinata principal de l’Ajuntament d’Amposta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00