Sociedad

El Constitucional prohibeix la investidura a distància

El TC no suspèn la sessió d'investidura de Puigdemont, però només l'acceptarà si és presencial. Ni telemàtica ni per delegació. I el candidat haurà de tenir autorització judicial per poder ser al Parlament

Juanjo Martín EFE

Madrid

El Constitucional paralitza i suspèn qualsevol intent d'investidura per delegació, a distància o telemàtica però admet que el puguin proposar com a candidat perquè els seus drets polítics no estan minvats. El tribunal adverteix Roger Torrent i tots els membres de la Mesa del Parlament del seu "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió" de la investidura d'Puigdemont.

Aquesta solució als recursos que ha estat adoptada per unanimitat i permet al tribunal no contradir la seva doctrina sobre el caràcter preventiu dels recursos i satisfà en l'essencial la pretensió de l'Executiu de frenar el nomenament a distància.

D'una banda, no veuen cap il·legalitat en la proposta perquè Puigdemont sigui candidat a la investidura perquè ha estat elegit diputat democràticament i en aquests moments està en ple exercici dels seus drets polítics, encara que aquest immers i un procés penal del qual es troba fugit .

Per tant el TC admet que la proposta de candidatura no té cap impediment, però s'ordena la suspensió cautelar de la sessió parlamentaria i els seus efectes si la investidura es realitza sense la presència física de Puigdemont.

El tribunal adverteix al President i als membres de la taula del Parlament que s'han d'"abstenir d'iniciar, tramitar, informar o dictar acord o cap actuació que permeti procedir a un debat d'investidura de Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat, si no està present físicament a la cerimònia i amb l'advertència de les conseqüències penals en cas d'incompliment.

Javier Álvarez

Javier Álvarez

Ha desarrollado la mayor parte de su carrera en La Cadena SER donde esta vinculado a la sección de Justicia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00