Sociedad

Puigdemont demanarà permís a Llarena

Junts per Catalunya i la CUP insisteixen que no hi ha alternativa a l’expresident, però Joan Tardà (ERC) adverteix que “si cal sacrificar a Puigdemont per tenir Govern, s’haurà de fer”

Puigdemont demanarà permís a Llarena

Puigdemont demanarà permís a Llarena

Barcelona

Carles Puigdemont demanarà autorització judicial per poder assistir al ple d'investidura que està convocat per dimarts a les 3 de la tarda. Ho fa després que el Tribunal Constitucional hagi determinat que només podrà ser investit si està físicament a la cambra. Junts per Catalunya considera que l'Alt Tribunal ha fet un vestit a mida al govern espanyol. Aquesta formació i la CUP insisteixen que no hi ha alternativa a Puigdemont.

Carles Puigdemont demana al jutge Llarena autorització per poder assistir al ple de dimarts ja que, segons el Tribunal Constitucional, ser físicament a la cambra és l'única manera de poder ser investit president. La diputada de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha explicat que Puigdemont, en el seu escrit al jutge, reclamarà garanties que no se'l detindrà.

Junts per Catalunya ha criticat la resolució del Tribunal Constitucional. Diuen que desnona la democràcia del Parlament, que ha pres mesures cautelars que no li corresponen i que ha fet un vestit a mida al govern de Rajoy. Ho deia el diputat Eduard Pujol, que alhora afirma que Soraya Sáenz de Santamaría hauria de dimitir de forma immediata perquè la seva voluntat de suspendre el ple d'investidura ha estat rebutjada.

Junts per Catalunya i també la CUP mantenen que Carles Puigdemont és l'únic candidat. El líder dels anticapitalistes, Carles Riera, insisteix que no acceptaran cap altre nom i encara no desvetlla si els seus diputats votaran a favor de la investidura de Puigdemont.

Però s’albiren discrepàncies al bloc independentista: El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha avisat aquest diumenge que, si és necessari per tenir Govern, hauran de "sacrificar" al president de la Generalitat cessat: "Si és imprescindible tenir Govern, si cal sacrificar al president Puigdemont, haurem de sacrificar", ha assegurat en una entrevista al diari La Vanguardia.

Tardà ha defensat que l'objectiu de l'independentisme és que Puigdemont es converteixi en president de la Generalitat i que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, sigui el vicepresident, però que "hi ha un bé superior: que hi hagi Govern".

Unes paraules, aquestes de Joan Tardà, que no ham agradat gens a la coordinadora del PDECAT, Marta Pascal:

Puigdemont demanarà permís a Llarena
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00