Sociedad

Foment rebutja la petició de l'Ajuntament i no retirarà el projecte d'ampliació de la Ronda del Litoral

Els responsables del ministeri asseguren que escoltaran les propostes del govern de Colau i que estan disposats a introduir canvis a l'alternativa que s'ha posat sobre la taula

ACN

Barcelona

Foment rebutja la petició de l'Ajuntament de Barcelona i no retirarà el projecte d'ampliació de la Ronda del Litoral. Des de fa 10 dies el projecte informatiu d'aquesta actuació està a exposició pública i l'alternativa que defensa no agrada gens el govern municipal. Fonts del ministeri han explicat a SER Catalunya, que escoltaran les propostes que faci l'equip d'Ada Colau i que estan oberts a introduir canvis en el projecte que s'ha posat sobre la taula.

La tinent d'alcalde, Janet Sanz, ja ha parlat amb el ministre, Íñigo de la Serna, i també amb el secretari d'Estat d'Infraestructures i ha acordat que faran una reunió en els properes setmanes per parlar d'aquesta actuació. Les discrepàncies entre Ajuntament i Ministeri no són de detall, sinó de magnitud de projecte. L'opció que avala Madrid contempla fer una ampliació d'aquesta via que inclou un nou viaducte de 4 carrils en la zona més propera a la ciutat i el govern municipal vol fer uns laterals que s'assemblin més a un carrer que a una via ràpida.

El ministeri diu que, avançant amb l'ampliació de la ronda, compleix amb un protocol ja signat amb l'Ajuntament. El que van rubricar l'any 2015 el llavors alcalde Xavier Trias i la ministra en aquell moment, Ana Pastor. El consistori recorda que aquest document no és vinculant i que l'alcaldessa, Ada Colau, ja va explicar a Pastor que el seu govern no recolzava el projecte.

Fonts de la tinència d'alcaldia d'urbanisme confien en poder reconduir la situació i elaborar una proposta conjunta amb el ministeri.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00