Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad

Diumenge de fotos per acomiadar el Tramvia Blau de Barcelona

Les vies que pugen per l'Avinguda del Tibidabo necessiten una renovació a fons que encara no té calendari concret

El tramvia blau en el dia del seu comiat, si més no, per ara / www.autobusesbcn.es

Barcelona

L'Avinguda del Tibidabo s'ha omplert aquest diumenge de persones que han volgut acomiadar al Tramvia Blau de Barcelona en el seu últim dia de funcionament abans d'afrontar una renovació a fons. S'hi han acostat famílies senceres i també persones vestides d'època per pujar en aquest transport històric.

El tramvia blau, únic supervivent de la xarxa de tramvies del segle passat, ha funcionat en els darrers anys com una atracció turística entre la Plaça Kennedy de Barcelona la del Doctor Andreu. Ara ha deixat de circular perquè la infraestructura (vies i catenària) s'ha de renovar. Segons els tècnics de Transports Metropolitans de Barcelona, l'actual no ofereix garanties de seguretat.

Entre les persones que han fet cua per fer un dels últims viatges del tramvia hi havia famílies que portaven els nens perquè hi pugessin, abans d'aquesta aturada que no serà curta. Ha estat un dia també emotiu per als conductors del Tramvia Blau que circulava els festius i els caps de setmana

Alguns temen que no torni funcionar i han creat la plataforma "Salvem el Tramvia Blau" que té el suport d'Esquerra Republicana. Coincidint amb les últimes circulacions d'aquest transport es van manifestar a l'Avinguda del Tibidabo. El govern de Colau assegura que la voluntat és recuperar el tramvia el més aviat possible. Renovar la infraestructura costarà 11 milions d'euros i encara no té calendari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00