Sociedad
REUS

Primers casos d'afectats de sarna fora de l'Hospital Sant Joan de Reus

El recompte oficial de l'Hospital no contempla els infectats fora de les instal·lacions hospitalàries. Amb tot, segons ha pogut saber la Cadena SER hi ha almenys dos familiars d'infermers del servei d'urgències que també han desenvolupat la malaltia.

ACN

Reus

Primers casos de sarna fora de l'Hospital Sant Joan. Des del centre asseguren que no hi ha hagut més afectats des de dimarts passat i que, per tant, s'ha estabilitzat el brot i està en fase de control. Ara bé, també reconeixen que el període d'incubació és de fins a sis setmanes, i pot ser que apareguin nous casos.

Segons ha pogut saber la Cadena SER, però, el brot afecta, com a mínim, a dos familiars d'infermers del servei d'urgències de l'Hospital Sant Joan. Uns casos que no surten el recompte oficial perquè aquest només contempla els contagis que s'han produït a l'interior de les instal·lacions hospitalàries. Es tracta, en tots els casos, de persones que conviuen amb treballadors de l'hospital prèviament afectats per aquest àcar.

Fonts de l'Hospital consultades per la Cadena SER expliquen que tot i les mesures de profilaxi -tractaments preventius en crema, neteja diària de llençols i de la roba, desinfectants per la roba- que es van aconsellar des de l'Hospital i de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i que també van haver de dur a terme totes les persones que conviuen amb algun infectat, el període d'incubació de la sarna és de diverses setmanes. Per tant, no és d'estranyar que el brot hagi saltat a familiars dels qui inicialment es van contagiar. Com que els diagnòstics de l'hospital no es van fer a primera instància, és possible que els afectats ja estiguessin contagiats abans de començar el tractament.

Cost del brot de sarna

Alguns dels afectats expliquen que es poden haver gastat més de cinquanta euros per culpa d'haver patit sarna, entre la crema de permitrina que s'aplica una vegada infectat i que serveix per no contagiar més, una crema post-tractament que es fa expressament a la farmàcia, la permitrina per desinfectar la roba i pastilles per apaivagar la picor. A part d'això, cal sumar-hi el cost d'una mitjana de dues o tres rentadores diàries durant una setmana.

Mesures preses per evitar contagis

Des del centre asseguren que, seguint les instruccions de l'Agència de Salut de Catalunya i del Comitè d'Infeccions de l'Hospital, s'ha ofert tractament profilàctic als professionals del Servei d'Urgències i de l'Àrea Quirúrgica, que s'han intensificat les mesures d'higiene i que s'ha distribuït material d'un sol ús als treballadors d'urgències. També als estudiants de l'Institut Cal·lípolis, després que dos estudiants en pràctiques es contagiessin. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00