Deportes
FINAL COPA DEL REI 2014

Indemnització de 7.215€ pels culés atropellats a la final de Copa del 2014

Quasi quatre anys després la família Farré-Casacuberta ha vist com la justícia ha reparat la brutal agressió de la que van ser víctimes per part d´un conductor que duia indumentària madridista i que els va atropellar quan es dirigien a Mestalla el 16 d´abril de 2014 .

Barcelona

Aquesta setmana passada Miquel Farré (el pare), l´Anna Maria (la mare) i Gil (el fill) han rebut una transferència respectivament de 1.864, 3.500, i 1.851 euros després de penes i treballs i després de reclamar insistentment a un jutjat de València la transferència d´uns diners pagats per la companyia d´assegurances que figuraven ja en dipòsit el mes de juliol.

Aquests diners compensen, poc o molt, les lesions causades pel brutal atropellament. La mare va tenir una ferida a l´estòmac, el pare lesions en dues cervicals i el fill petit va estar en tractament un any per fòbia als cotxes i a les multituds.

El conductor agressor va ser condemnat a sis mesos per lesions i conducció temerària, amb retirada del carnet i pena de sis mesos de presó que ha derivat en una sanció de 2.160 euros que pagarà de manera fraccionada.

Ha sigut un camí davant de la justícia ple d´impediments, amb sorprenent i arxiu inicial del cas fins que la família afectada en va forçar la reobertura per part de l´Audiència.

En efecte, el CD amb el vídeo amb les imatges va passar desapercebut en el jutjat d´instrucció, a pesar que va ser demanat per la jutgessa, i ni tan sols va ser notificat a les parts, i el cas es va arxivar. Es, com dèiem, en el recurs d´apel.lació a l´Audiència que aquest tribunal superior obliga a reobrir la investigació perquè les ferides són de consideració i no lleus com sostenia la jutgessa d´instrucció..

Un camí en el que les víctimes no han rebut el suport del Barça que ni tan sols va contactar amb ells per si necessitaven res.

Culpable d´un delicte de lesions

En la sentència condemnatòria el jutjat va trobar culpable el conductor d´un delicte de lesions i de conducció temerària en constatar que va circular per la vorera en que transitaven els vianants i amb coneixement del perill que ocasionava i a pesar d´això va accelerar obligant la gent a esquivar l´embestida, la qual cosa no van poder evitar tres dels sis membres de la família, finalment atropellats i ferits.

Inicialment el fiscal demanava 10 mesos i les víctimes penes superiors als tres anys però finalment van pactar conformitat acceptant l´agressor les penes finalment imposades.

L´acusat es va defensar al.legant que fugia d´un grup de seguidors del Barça que l´increpaven però el vídeo que recull els fets ha resultat determinant per acreditar l´agressió.

L´advocat dels agredits va negar incidents o aldarulls previs a l´atropellament , i tant les víctimes com els testimonis van parlar d´atropellament voluntari.

En les imatges s´hi veu en efecte com un cotxe amb diversos ocupants, amb indumentària madridista, envaeix la vorera i com atropella els aficionats blaugranes que duien banderes.

L´agressor, condemnat a una multa de 2.160 euros i retirada del carnet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00