Sociedad

Sis ferits en l'1-O a Roquetes ratifiquen al jutjat la denuncia per la càrrega policial

Han declarat que la Guàrdia Civil va carregar sense haver fet cap avís previ ni haver demanat el desallotjament de l'entorn del pavelló esportiu

Els antiavalots, davant el pavelló de Roquetes el dia del referèndum. / Anna Ferràs ACN

Tortosa

Sis de les persones agredides durant les càrregues policials de l’1 d’octubre al pavelló de Roquetes han declarat davant del jutge que la Guàrdia Civil va actuar sense cap tipus d’advertència.

Els ferits han declarat aquest dimarts davant el jutjat d’instrucció numero 3 de Tortosa que porta el cas. Després de la declaració, el jutge ha acceptat que les víctimes siguin visitades pels metges forenses per tal de poder redactar el corresponent part facultatiu de lesions.

No van advertir. Simplement van arribar amb furgonetes i van iniciar l’agressió sense que amb caràcter previ es requerís que s’abandonés el lloc i sense cap tipus de paraula o identificació”, exposa Javier Faura, advocat de sis de les persones que van resultar ferides al pavelló de Roquetes. “I tots (els ferits) coincideixen que ells estaven allí de manera pacífica, exercint el seu dret a vot i sense cap voluntat de provocar a les forces de seguretat. Va ser una agressió en tota regla”, sentencia Faura.

La defensa dels ferits acusa els policies d’un presumpte delicte d’agressions i en alguns casos també de danys. També ha plantejat un altra figura delictiva que fa referència a que les forces policials van desconvocar la reunió pacífica d’uns ciutadans sense cap tipus d’ordre judicial.

Recordem que a mitjans del passat mes de desembre l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, ja va ratificar al jutjat la denuncia pels danys causats pels antiavalots de la Guàrdia Civil en la càrrega policial. Els pèrits van xifrar en prop de 500 euros el cost dels danys provocats al pavelló de Roquetes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00