Sociedad

"A la vida hi ha quelcom més que el senyor Puigdemont"

Mariano Rajoy treu pit i afirma que gràcies al recurs del Govern davant el TC s'ha evitat "que un pròfug de la justícia pugui ser investit"

Mariano Rajoy a la Moncloa / SERGIO PEREZ Reuters

Rajoy assenyala que gràcies al recurs del Govern al Tribunal Constitucional han aconseguit evitar que un "pròfug" de la justícia pugui ser investit president de la Generalitat i ha demanat un "candidat net" que no estigui incurs en causes judicials.

"No es pot ser un pròfug de la justícia, residir a Brussel·les i pretendre que a un li trien president d'una institució democràtica", ha manifestat. Segons ha dit, si no es compleix la llei ni les resolucions dels tribunals, "això es pot convertir en una selva".

El cap de l'Executiu ha confiat que això no es produeixi perquè seria "perllongar la situació d'inestabilitat" i Puigdemont està "generant un greu problema a tots, fins i tot als propis partits independentistes".

"A la vida hi ha alguna cosa més que el senyor Puigdemont i hi ha molts més candidats possibles que ell, que no és aquí i que a més és un pròfug de la justícia", ha assegurat.

Després d'insistir que Puigdemont no pot ser investit "de cap de les maneres" llevat que el Parlament "se salti" el que ha dit el TC, ha afirmat que "el més sensat" és que Torrent "proposi un candidat net" si volen donar "una solució de futur", perquè si s'està incurs en processos judicials es va a estar "sempre" en una "situació de provisionalitat".

Després d'assegurar que espera que Puigdemont no accedeixi al Parlament en cap moment perquè seria el "cim l'espectacle", el cap de l'Executiu ha recalcat que l'Executiu ha "complert amb la seva obligació" per impedir la investidura d'un "pròfug" de la justícia i, de fet, ha assenyalat que tornaria a fer "el mateix".

En aquest sentit, ha assegurat que estan "satisfets" d'haver recorregut perquè es tractava d'impedir que se celebrés un ple d'investidura amb un candidat "fugat de la Justícia ia Brussel·les".

Al seu entendre, el resultat ha estat "positiu" perquè han "aconseguit" que el TC "hagi dit una cosa tan obvi com que un pròfug de la Justícia que no està residint a Espanya no pot comparèixer en un Parlament".

Rajoy ha rebutjat que des del Govern s'hagin produït trucades aquest cap de setmana per intentar convèncer els magistrats del Tribunal Constitucional.

"Això no és cert i, per descomptat, els magistrats del TC no haguessin acceptat que cap membre del Govern els cridés per dir-los el que han de fer o qualsevol altra cosa semblant", ha conclòs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00