Sociedad
NATURLANDIA

El cònsol assegura que es van complir els protocols en l'accident del Tobotronc

Els primers informes determinen que en 50 vagonetes anteriors i 50 posteriors tothom duia el cinturó de seguretat cordat.

Josep Miquel Vila afirma que les fotografies mostren com abans de l'accident la dona ja no el duia i dubta que se sli descordés

Arxiu ANA

Sant Julià de Lòria

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, s'ha pronunciat aquest dimecres sobre l'accident que es va registrar diumenge al Tobotronc de Naturlàndia i que va acabar amb una dona de 53 anys ferida de gravetat. Ha manifestat que ha rebut ja l'informe del camp d'activitats i que aquest demostra que els protocols estaven "funcionant" en el moment en què es va produir l'accident. També ha assegurat que s'ha pogut demostrar que la dona ferida no duia el cinturó de seguretat cordat i que la caiguda es va produir per la part interna de la corba, un fet "difícil" tal com ha reconegut, ja que el normal, per la velocitat, és que hagués caigut cap a l'exterior.

Vila ha manifestat que segons les fotografies de les vagonetes a la corba anterior, s'ha pogut comprovar que les persones de les 50 vagonetes anteriors i de les 50 posteriors sí que duien el cinturó, ja que li consta que"es força que la gent el porti". En canvi, en aquesta corba cinquena (a la sisena es va produir l'accident) la dona ja no duia cordat el cinturó, tot i que la menor que viatjava amb ella sí. D'aquesta manera, ha manifestat que és "poc probable" que se li hagués descordat tota sola aquesta subjecció.

El cònsol de Sant Julià afirma que van funcionar els protocols al Tobotronc.

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1517470291_988726/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vila ha lamentat l'accident i que "la senyora s'hagi fet mal" i quant al ressò que això pugui tenir ha dit que"no depèn del comú". I quant al fet que ja hi hagi cinc denúncies per accident al Tobotronc ha demanat "quin percentatge d'accidents hi ha a pistes o a PortAventura?" i ha convidat el periodista que li feia aquesta pregunta a mirar-s'ho, ja que ha assegurat que és un "rati baixíssim". Malgrat això, ha reconegut que quan hi ha un accident"s'ha de mirar" què ha passat i provar d'arreglar el que no hagi funcionat.

Quant a les diferents manifestacions de la família de la dona (explicant que han posat una denúncia), ha manifestat que les desconeixia tot i que a preguntes dels periodistes n'ha respost algunes. Així, i davant el fet que els familiars hagin manifestat que es va desistir de trucar al número d'emergència quan ningú els va respondre, Vila ha destacat que "el temps no havia de ser molt llarg", ja que només hi havia tres vagonetes "darrere la seva" i que si el temps hagués estat superior se n'haurien acumulat més. Quant al fet que la família digués que presentava la denúncia, ja que des de Naturlàndia es van comprometre a pagar les despeses mèdiques i després es va dir que només es pagarien 3.000 euros, Vila ha manifestat que hi ha unes assegurances que cobreixen els accidents. Cal recordar, també, que van manifestar que la dona no havia estat informada que calia que dugués el cinturó.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00