Sociedad
PRESSUPOST

El comú de Sant Julià redueix la inversió de nou lastrat pel deute de Naturlandia

La partida més important prevista pel 2018 es la dedicada a millora de vies amb més de mig milió d'euros

Sessió de comú de Sant Julià de Lòria per aprovar els pressupostos del 2018 / M.F. ANA

Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest dimecres un pressupost per al 2018 amb un superàvit de 1.500 euros i unes inversions reals superiors al milió d'euros.

El pressupost lauredià per enguany contempla uns ingressos de 12.744.110 euros i unes despeses de 12.742.608 euros. Destaca la previsió d'inversions reals d’1.161.900 euros, sent la partida més important la de destinada a la millora de vies públiques, que supera el mig milió d'euros.

Tot i l'important suma, les inversions pel 2018 son un 17% inferiors a les de l'any passat.

Justament aquest fet és que ha provocat més crítiques de l'oposició. El conseller d'UL, Joan Albert Farré, ha assegurat que "el poble ho acusarà ja que repercutirà en un retard del creixement".

L'oposició ha votat en contra d’aquest pressupost, ja que han lamentat no haver-hi pogut participar.

De nou el llast de Camprabassa afecta directament el pressupost lauredià. Segons l’auditoria corresponent al 2016, la societat va facturar menys del que tenia previst. En aquest sentit, el cònsol major ha explicat que de cara a aquest 2018 Naturlandia encara rebrà un milió d'euros "per al retorn del deute i pagament d’interessos". L'endeutament de la societat, malgrat tot, s’ha reduït fins als nou milions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00