Sociedad
CAMP DE TARRAGONA

Salou, Cambrils, Mont-roig i Vandellòs, units pel desmantellament de la via

Els alcaldes de les quatre poblacions es reuneixen a Mont-roig per reclamar que es desmantelli la via actual, tan bon punt entri en funcionament el Corredor del Mediterrani.

Exigeixen una reunió amb Foment i que els posin un calendari sobre la taula de quan es durà a terme la intervenció.

En cas que no es dugui a terme l'actuació, asseguren que tindrien problemes als respectius municipis, sobretot de manteniment.

Fran Morancho (Mont-roig), Camí Mendoza (Cambrils), Pere Granados (Salou) i Alfons Garcia (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant) al costat de la via que volen desmantellada. / Roger Segura ACN

Mont-roig del Camp

Salou, Cambrils, Mont-roig i Vandellòs uneixen forces per aconseguir el desmantellament de la via del tren que va entre Vandellòs i Port Aventura. Els alcaldes de les quatre poblacions exigeixen a Foment que es desmunti la infraestructura tan aviat com sigui possible i per això han demanat una reunió amb responsables del Ministeri. Una trobada que Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, els va assegurar que gestionaria.

Els alcaldes asseguren que encara no han vist cap projecte de desmantellament. Per aquest motiu exigeixen que els donin dia i hora per la trobada i un calendari precís del desmantellament. Fran Morancho, alcalde de Mont-roig, assegura que els quatre municipis "Volem una resposta del Ministeri de quan es començarà a desmantellar i a treure les travesses, la via i la catenària."

Fran Morancho exigeix un calendari de desmantellament (01/02/18)

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000047193/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els màxims responsables municipals volen evitar que hi hagi deixadesa per part de l'administració. Alfons García, alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant afegeix  que "No volem, com ha passat a altres indrets, que les línies es quedin i que es converteixi en un problema. Volem premura, immediatesa i consecució i que un cop entri en funcionament el nou traçat, es desmantelli immadiatament perquè no quedi allà."

Alfons Garcia exigeix que el desmantellament sigui immediat (01/02/18)

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000047191/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La nova via del Corredor Mediterrani entrarà en funcionament després de l'estiu, segons creuen els alcaldes. Per això consideren que s'ha de posar fil a l'agulla i tenir el projecte de desmantellament licitat i adjudicat com més aviat millor. Asseguren que si l'actuació es demorés, els municipis tindrien diversos problemes. Pere Granados, alcalde de Salou, explica que "quedarien vies inutilitzades i que les barreres físiques que suposen les vies als nuclis urbans es mantindrien igual." L'alcalde de Salou també es pregunta "Qui ho mantindria?" i afegeix que si es mantenen les vies, "seria un cau de porqueria". La seva proposta és que "els terrenys han de revertir als municipis perquè ens encarreguem nosaltres de mantenir-los."

Pere Granados creu que si es mantenen les vies seria un cau de porqueria (01/02/18)

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000047192/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La trobada a quatre bandes s'ha celebrat a Miami Platja i ha estat la primera per tractar el desmantellament. Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, creu que serà positiva i assegura que n'hi haurà més perquè "la unió ens pot aportar millors resultats als quatre municipis."

Camí Mendoza creu que és beneficiós que els municipis actuïn conjuntament (01/02/18)

00:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000047195/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des de l'Hospitalet i Mont-roig tenen intenció de convertir l'espai en una via verda. I Cambrils i Salou no descarten aprofitar el traçat per dur-hi a terme un tramvia interurbà. Un transport que, segons Granados, hauria de funcionar amb bateries a l'interior de les poblacions i sense catenàries que impedeixin el pas dels vianants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00