Sociedad

Tota l'oposició, contra Colau

El debat de la qüestió de confiança a la que s'ha sotmès l'alcaldessa per aprovar els pressupostos ha deixat clar que els pactes a l'Ajuntament seran molt difícils en el que queda de mandat

Ada Colau en el ple extraordinari en el qual ha perdut la moció de confiança vinculada a l'aprovació dels pressupostos de 2018 / Marta Perez EFE

Barcelona

Per 30 vots en contra i 11 a favor, Ada Colau, ha perdut la qüestió de confiança a la que havia vinculat els pressupostos. Això vol dir que ara l'oposició té un mes per articular una alternativa de govern, que l'aritmètica actual fa pràcticament impossible. Per tant, a primers de març els pressupostos de Colau s'aprovaran de forma automàtica. En el debat s'han escoltat dures crítiques i retrets creuats entre Govern i oposició que fan preveure un final de mandat molt dur.

L'oposició ha deixat clar que no té confiança en el govern municipal, que rebutja la seva gestió. Xavier Trias del PdeCAT ha acusat Colau de ser incapaç de generar consensos i Alfred Bosch d'Esquerra Republicana creu que l'alcaldessa “hauria d'anar pensant en plegar”

Als líders dels dos grups independentistes els ha contestat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello. Assegura que PdeCAT i ERC no poden donar lliçons perquè amb la seva actuació des de la Generalitat “han portat el país i la ciutat contra les roques”.

El socialista, Jaume Collboni, diu que el PSC ha retirat la confiança a l'alcaldessa i ha retret a Colau que els expulsés del govern per fer contents, diu, els independentistes. Considera Collboni que la responsable “d'obrir la porta a la inestabilitat” és ella per haver permès que la “piconadora dels independentistes faci saltar pels aires l'estabilitat” de l'Ajuntament de Barcelona

Carina Mejías de Ciutadans ha assegurat que molts del ciutadans que van votar Barcelona en Comú no renovarien la confiança en Colau. Des del PP, Alberto Fernández Díaz del PP, creu que l'alcaldessa, havent perdut la confiança del ple hauria de dimitir perquè aprovarà pressupostos, però la seva gestió haurà quedat reprovada.

La regidora de la CUP, Eulàlia Reguant, considera que el govern de Colau no està posant als veïns al centre de les seves polítiques i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, també ha votat en contra, tot i que es mostra disposat a treballar per arribar a acords amb el govern.

L'alcaldessa Ada Colau ha rebutjat les crítiques defensant les seves polítiques i, sabent que és una opció pràcticament impossible, ha desafiat l'oposició convidant-la a consensuar una alternativa al seu govern. “són vostès els que tenen la responsabilitat ara mateix de fer un govern alternatiu ja que, segons vostès, el nostre és dolent per la ciutat”.

L’aritmètica no permet cap pacte políticament raonable ara mateix, per tant Colau continuarà sent alcaldessa i a primers de març els pressupostos estaran aprovats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00