Sociedad

Els arxius de la repressió franquista a Girona agrupats en un web

L'Arxiu de Girona dóna a conèixer, a través d'una pàgina web els expedients de depuració del personal municipal després de la Guerra Civil. També hi ha documentació sobre la repressió durant els primers anys del franquisme a Girona.

La web és de fàcil consulta. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

La web centralitza tota la informació que hi havia disponible a l'arxiu i hi afegeix, en format digital, els expedients de les 75 persones que treballaven als òrgans municipals i van ser sancionades.

Es poden consultar el nombre d'afusellats a comarques de Girona, de quin poble eren, quin era el seu ofici o els judicis sumaríssims a Girona, com detalla Joan Boadas, cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l'Ajuntament de Girona.

Joan Boadas, arxiver de Girona

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000153618/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Boadas explica que tenir totes les dades en un mateix recurs permet contextualitzar, veure com va ser d'efectiva la maquinària del terror del primer franquisme i entendre la diferència entre la legalitat i la justícia.

El següent pas de cares al 2019 és digitalitzar els expedients del personal que no van ser sancionats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00