Sociedad
CONSTITUCIÓ

Els consellers constituents celebren els 25 anys de l'aprovació de la carta magna

Avui es compleix un quart de segle de l'aprovació a la cambra del text que es va votar el 14 de març en referèndum

Els consellers del Consell Constituent s'han tornat a reunir aquest divendres per commemorar els 25 anys de l'aprovació del text que es va sotmetre a referèndum el 14 de març del 1993. / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

Els consellers generals que van aprovar la Constitució, el 1993, s'han tornat a reunir avui amb motiu del 25è aniversari de la seva aprovació al ple.

Somriures, força cabells blancs de més, poques dones i molts records en una trobada de nou històrica.

I és que avui fa tot just 25 anys que el Consell General va aprovar el text de la Carta Magna que es va sotmetre a votació en referèndum el 14 de març del 1993, després de dos anys de negociacions tripartides (Consell, Govern i representants dels coprínceps).

A la trobada, que ha consistit en una foto de família i un dinar, hi han assistit tots els consellers vius, 27 dels 28.

També han assistit els consellers, caps de govern, síndics i representants dels coprínceps que des del 1990 van iniciar el procés de reforma.

El 2 de febrer tots els consellers de l'anomenada Constituent (la comissió que va participar en la redacció de la Carta Magna) es reuneixen des del 1993 en un sopar per commemorar l'efemèride. Però enguany, amb motiu del 25è aniversari de la seva aprovació pel Consell General, la trobada s'ha fet extensiva a tots els consellers generals d'aquest procés encara vius i els que van iniciar el camí de la reforma, juntament amb els representants dels coprínceps, síndics i caps de govern també vius que van contribuir al canvi.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00