Sociedad

Forn seguirà a la presó

El jutge Llarena denega la llibertat sota fiança del exconseller, tot i que va renunciar a la seva acta de diputat al Parlament

Getty Images

Madrid

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha decidit mantenir a la presó sense fiança a Joaquim Forn. La decisió es pren el mateix dia en què l'exconseller d'Interior de la Generalitat compleix tres mesos a la presó d'Estremera: el jutge entén que hi ha una "incertesa" que "la voluntat política majoritària sigui respectar l'ordre legal" per arribar a la independència, i que per tant el risc de reiteració delictiva segueix viu.

Va ser la setmana passada quan l'exconseller d'Interior va anunciar per carta des de la presó d'Estremera que abandonava la seva acta com a diputat del Parlament, després d'haver concorregut en el lloc número 7 de la llista de JxCat liderada per Carles Puigdemont. I el passat 11 de gener va renegar del Procés unilateral en la seva última compareixença davant del jutge Pablo Llarena, comprometent-se a deixar la seva acta si el nou Govern tornava a sortir-se de la Constitució i fins i tot a no repetir com a conseller.

La Fiscalia havia sol·licitat mantenir a la presó, segons va explicar, per entendre que el risc de reiteració delictiva no havia desaparegut encara que sí obrint la porta a seguir revisant la seva situació processal cada vegada que ho sol·licités: un criteri conegut abans que transcendís la missiva de Forn renunciant a la seva acta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00