Sociedad

Pellicer tornarà a aprovar pressuposts tot i perdre la qüestió de confiança

L’oposició en bloc rebutja els pressupostos però la impossibilitat dels diversos partits de trobar un candidat alternatiu i fer una moció de censura permetrà a l’alcalde de Reus tirar-los endavant.

Roger Segura ACN

Reus

El plenari de Reus ha tornat a evidenciar un cop més la manca de capacitat per arribar a acords entre el govern i l’oposició. Malgrat l’alcalde havia intentat teixir complicitats amb tots els partits en un ronda prèvia de converses per llimar desavinences i rebaixar el to, la plaça del Mercadal ha tornat a sonar plena de retrets aquest dilluns durant la segona qüestió de confiança de Carles Pellicer.

Una qüestió de confiança, que com ja va passar l’any passat, l’alcalde ha perdut. Tota l’oposició en bloc li ha girat, de nou, l’esquena i li ha retret a Pellicer la manca de capacitat negociadora. Sebastià Domènech, del PP, ha assegurat que ‘no hi ha bloqueig de l’oposició, si no una manca de capacitat seva’. Juan Carlos Sánchez, de Ciutadans, també carrega contra Pellicer assegurant que ‘no és l’alcalde de tots’ i que ‘no ha buscat la complicitat de cap grup’. Insisteix Sánchez que ‘el seu projecte de ciutat no se sap on és ni s’intueix, i vostè està amortitzat des de fa mesos’. Uns retrets que després han comportat la rèplica de Dani Rubio, d’Ara Reus, que ha disparat contra tots els partits a l’oposició, acusant-los d’entorpir la tasca de govern.

Pellicer aprovarà els comptes d’aquí trenta dies, perquè els partits a l’oposició seran incapaços de trobar un candidat de consens i presentar una moció de censura a Pellicer. Per això l’alcalde els acusa de fer perdre un mes a l’administració. Andreu Martín, del PSC, respon que ‘potser haurien pogut presentar els pressupostos abans’. Els socialistes han volgut recriminar al govern la manca de lideratge de la ciutat i de com s’estan perdent capitalitats territorials com la sanitària o la cultural, entre d’altres.

Molt contundent també ha estat el discurs de la CUP, que ha carregat contra la capacitat del govern de ‘fer república’, segons Marta Llorens, portaveu del partit independentista. Llorens admet que ‘la internalització del servei de recollida d’escombraries és una línia vermella’ però assegura que ho és ‘perquè la ciutat s’estalviaria diners’. Això, segons Llorens, ‘també és fer república’. Unes declaracions a les que Rubio no s’ha pogut estar de contestar i ha etzibat que ‘ara m’he imaginat els camions de la brossa amb una estelada’. Les picabaralles entre Rubio i la CUP s’han repetit durant bona part del plenari.

Domènech del PP ha assegurat que Pellicer aprovarà els pressupostos ‘per la porta del darrera’, com va fer l’any passat. Llorens de la CUP ha coincidit amb el popular assegurant que ‘vostès se sotmeten a la qüestió de confiança perquè els ho permet un sistema garantista’.

L’endeutament, l’Hospital Sant Joan, la creació d’ocupació o la projecció de ciutat han estat altres temes que s’han debatut, en paral·lel, durant la qüestió de confiança. Al final, votació, 11 vots a favor, i 16 en contra. Un alcalde que sap que no compta amb el suport necessari a l’oposició però que podrà tenir pressupost aquest 2018. Domènech ha assegurat que es tracta ‘del darrer pressupost del mandat’, perquè l’any vinent, creu, ‘els prorrogarà’. Pellicer li ha respost que ‘si parteix d’aquesta premissa, de què hem de parlar l’any vinent?’. Una mostra més de la mala sintonia entre govern i oposició que s’allargarà, sembla, durant el que queda de mandat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00