Sociedad
MERCAT IMMOBILIARI

L'Apda avisa l'Agia que demanen massa informació als possible llogaters

El director de l'Agència assegura que ni els punts de la CASS ni l'extracte bancari són necessaris per poder lloga run pis

Joan Crespo, director de l'Agència de Protecció de Dades, APDA. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

La manca de pisos de lloguer i l'augment de la demanda ha fet que algunes immobiliàries demanin als possibles llogaters informació tal com els punts de la Cass i un extracte bancari, abans fins i tot d'haver vist el pis i d'haver signat cap contracte.

Segons l'agència de protecció de dades aquestes dades no es poden demanar perquè vulneren el principi de qualitat de les dades i per aquest motiu tenen pendent de posar-se en contacte amb l'Agia per posar fi a aquesta pràctica.

El director de l'APDA, Joan Crespo, explica que per garantir que el possible llogater és solvent, que seria el motiu pel qual es demana tota aquesta informació, amb un certificat bancari n'hi hauria suficient.

El principi de qualitat de les dades al qual fa referència el director de l'agència diu que les empreses o organitzacions només poden recollir aquelles dades que siguin necessàries per a la finalitat per la qual es volen obtenir, per aquest motiu explica que en aquest cas és excessiu demanar dades sobre la vida laboral dels interessats o els moviments bancaris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00