Sociedad
TEMPORAL

Les nevades compliquen la circulació a les valls del nord

Un accident a la sortida d'Encamp provoca importants retencions de baixada

A la Massana, també s'han registrat importants cues

Protecció Civil ha activat la fase groga a tots el país i s`ha suspès l'esquí escolar

La nevada es intensa a la capital des de diumenge a la nit. / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

La intensa nevada que des d'ahir diumenge afecta el Principat ha comportat complicacions a la xarxa viària i ha obligat a suspendre l'esquí escolar.

Protecció Civil ha informat que ha caigut fins a mig metre de neu per sobre dels 2.000 metres i ha obligat a activar la fase groga a primera hora del matí, fet que ha obligat a circular amb equipaments especials per tota la xarxa viària.

Això ha comportat que el trànsit hagi estat molt conflictiu a partir de dos quarts de 9 , sobretot a la sortida d'Encamp i de la Massana. De fet a Encamp hi ha hagut un accident amb diversos vehicles implicats que ha obligat a tallar de manera intermitent la via a l'alçada de Valira Nova. Les retencions també han estat importants a la sortida de la Massana, majoritàriament provocades per vehicles sense equipar. La policia ha intensificat els controls.

El cap d'àrea d'intervenció i prevenció de Protecció Civil, Cristian Pons, ha explicat que el temporal ha de començar a remetre cap a les quatre de la tarda. El risc d'allaus està en un nivell de 3 sobre 5 i s'han fet tirs preventius d'allaus a Soldeu i a Arinsal.

Actualment, la fase groga es manté activada a la CG2 a la sortida d'Encamp i a la CG3 a la Massana. Pel que fa als accessos amb França, hi ha restriccions per als vehicles de més de 19 tones a l'RN22.

I a la Comarcal C-14, a l'alçada de Coll de Nargó, son obligatoris els equipaments especials. Aquest matí hi ha hagut una topada entre un turisme i un camió, que ha causat importants retencions. Protecció Civil recomana molta precaució si s'han de fer activitats a l'exteriors. Mentre que a Catalunya, Emergències de la Generalitat ha activat el pla Neucat per intenses nevades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00