Sociedad
CULTURA

Homenatge a James Kirkup durant la celebració de l'Any europeu del patrimoni

Durant tot l'any es programaran activitats sobre el patrimoni i es dedicarà una exposició i un llibre a l'escriptor anglès resident

Una imatge de l'escriptor James Kirkup. / Arxiu

Andorra la Vella

Andorra se suma a la celebració del primer Any europeu del patrimoni cultural, impulsat per la Unió Europea amb l'Estratègia pel patrimoni cultural a Europa al segle XXI adoptada pel Consell d'Europa.

Durant tot l'any es programaran activitats dedicades al patrimoni, i es dedicarà una exposició i un llibre a l'escriptor, poeta i traductor anglès James Kirkup (1918-2009), que va viure les tres últimes dècades de la seva vida a Andorra, des d'on no va aturar la seva prolífica activitat literària.

L'escriptor britànic que va viure quasi 30 anys a Encamp, on va conrear la poesia, el gènere epistolar i els obituaris al diari 'The Independent'. Cultura li dedicarà una exposició a la plaça del Consell els mesos de maig i juny.

durant la primavera, les parròquies es guarniran amb banderoles amb frases d'escriptors andorrans. Les frases escollides fan referència a Andorra i a les seves tradicions o tenen gran qualitat literària.

A l'estiu, entre Sant Joan i la diada de Meritxell, és a dir, del 24 de juny al 8 de setembre, tindran lloc diversos concerts en format ONCA Bàsic, en edificis de gran valor patrimonial, majoritàriament esglésies, en alguna de les quals encara no s'ha fet mai cap actuació. Els auditoris escollits són Sant Miquel d'Engolasters, Sant Serni de Nagol, el Santuari vell de Meritxell, Sant Miquel de Prats, Sant Cristòfol d’Anyós, Ràdio Andorra, Sant Antoni d'Andorra la Vella, Sant Pere del Serrat, Sant Romà de les Bons, Sant Joan de Caselles, Sant Andreu d'Arinsal i Sant Bartomeu de Soldeu.

A mitjan setembre se celebraran les Jornades europees de patrimoni, durant les quals es programaran conferències i lectures relacionades amb la radiodifusió i el patrimoni arxivístic. A la tardor, per al Dia mundial del patrimoni audiovisual s'estrenaran alguns documentals inèdits de la vida d'Andorra als anys 50. Finalment, a l'hivern es tancarà l'Any europeu del patrimoni cultural amb el patrimoni literari, amb una exposició dedicada a l'escriptora Isabelle Sandy i la presentació d'un llibre que inclourà la vida i l'obra traduïda al català de l'escriptor James Kirkup.

El patrimoni immaterial també tindrà un paper rellevant al llarg de l'any, amb dos exposicions itinerants, una sobre les falles i una altra sobre l'itinerari europeu de la Ruta del Ferro.

Les xarxes socials del departament de Cultura i la web del Govern tindran presència activa a l'esdeveniment informant puntualment de les activitats programades i publicant notícies del patrimoni.


 


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00