Sociedad

Baixen dràsticament les ablacions de clítoris detectades a Girona

Han caigut un 96% en nou anys. El 2017 van ser tres casos quan el 2008 eren 89.

Els experts alerten que no es pot abaixar la guàrdia i intensifiquen la formació a les famílies d'ètnies practicants.

Cada any un centenar es comprometen per escrit a no mutilar les seves filles.

Girona

Un compromís que la gran majoria firmen a les consultes dels pediatres abans de marxar de viatge al seu país d'origen.

A l'escrit, es comprometen a no fer una ablació de clítoris a la seva filla i, de fet, quan tornen del viatge han de passar de nou per la consulta de pediatria per confirmar que ho han complert.

En els últims tres anys han firmat el compromís prop de 400 famílies de les comarques de Girona. Aquí, l'any passat es van detectar 3 casos de mutilació genital segons dades dels mossos d'esquadra. El 2016 havien estat 8 casos però fa nou anys eren 89.

Carles Mundet, Mutilació Genital

00:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000153751/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La reducció és evident, ressalta el cap de Servei de Promoció de la Salut i coordinador de les 20 taules de prevenció de la Mutilació Genital Femenina, Carles Mundet, però cal seguir fent molta prevenció entre les famílies d'ètnies practicants.

A les comarques de Girona es vigilen unes 1.400 nenes que tenen possible risc de patir una ablació de clítoris. La majoria viuen a Salt, Girona, Figueres, Olot o Cassà de la Selva.

Els mestres són els que alerten de nenes en risc i avisen de possibles viatges de la família al seu país d'origen. Els pediatres certifiquen si la menor ha estat mutilada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00