Sociedad
RELACIONS INTERNACIONALS

El Síndic deixa clar a Madrid que el procés català és un afer intern d'Espanya

Vicenç Mateu participa en un acte convocat per Tribuna EFE amb motiu dels 25 anys de l'establiment de relacions diplomàtiques entre els dos Estats

El Síndic General, Vicenç Mateu, visita el Congrés dels Diputats espanyol acompanyat de la seva presidenta, Ana Pastor. / Consell General

Andorra la Vella

El síndic general, Vicenç Mateu, deixa clar que el procés català és un assumpte intern d'Espanya i que s'ha de respectar l'Estat de Dret.

Mateu, ha afirmat aquest dimarts a Madrid que Andorra no és qui per donar lliçons a ningú de què cal fer. Això sí, ha subratllat que cal respectar la Constitució, i, diu que és millor dialogar que discutir.

Segons recull Europa Press, s'ha expressat així en una tribuna informativa a la Casa d'Amèrica amb motiu dels 25è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiqus entre Andorra i Espanya, i en la qual ha explicat el sistema institucional del país i ha subratllat que el Principat està perfectament aliniat amb els estàndards de transparència i que ja no és un paradís fiscal.

El síndic ha fet èmfasi que Andorra mai va prendre una decisió estratègica per ser un paradís fiscal, sinó que el que tenia era una legislació molt proteccionista i que amb les taxes d’importació de productes en tenia suficient per sostenir el pressupost. No obstant, ha dit que aquest concepte ha canviat en el temps. Si abans l’important era no tenir impostos ara és l’intercanvi d’informació fiscal.

Finalment, ha assegurat que els andorrans tenen clar cap on va el país, que és cap a una major obertura i cap a un acord d’associació amb la Unió Europea.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00