Sociedad

El bus urbà de Tortosa amplia el topall de viatges anuals bonificats

També s'han instal·lat bancs en parades que no tenen marquesina i s'ha millorat la informació i senyalització

La parada de l'autobús urbà a l'avinguda de la Generalitat, davant el pont de l'Estat és una de les que han vist millorat el panell informatiu. / Sonia Castelló

Tortosa

La targeta de transport urbà de Tortosa per a estudiants i jubilats o majors de 65 anys incrementa el topall de viatges anuals que poden fer els seus titulars. Des d’ara, els usuaris del bus que tinguin aquestes targetes podran fer un màxim de 250 viatges amb el preu reduït, contra els 150 viatges que podien fer fins ara.

Des de l'oposició

Totes les millores presentades donen resposta a diverses peticions veïnals. I també, parcialment, a algunes reivindicacions polítiques. El juny de l’any passat, el PSC ja va demanar a través d’una moció a l’Ajuntament l’eliminació del topall de viatges de les targetes d’estudiants i jubilats. I el passat mes de novembre, Movem Tortosa també va presentar una moció al ple que demanava que totes les parades del bus urbà tinguessin marquesina i bancs. El portaveu del grup municipal de Movem, Jordi Jordan, ha lamentat a través d’un comunicat que el govern municipal tortosí hagi silenciat en la presentació de les millores del bus urbà que aquestes propostes formaven part de la moció que Movem va presentar al ple de novembre i que va ser aprovada. Jordan retrau al govern municipal que vulgui silenciar les propostes i aportacions de l’oposició i que no busqui la cooperació de la resta de partits en els grans temes de la ciutat.

És una de les millores introduïdes per l’Ajuntament en les dos línies de bus urbà que gestiona directament: la 2 que va a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i la 3, que va al nucli antic. La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que els usuaris també podran acabar els viatges de la targeta encara que ja hagi finalitzat l’any.

Paral·lelament, també s’han introduït millores en algunes parades de les línies de transport urbà. S’han instal·lat bancs en una desena de parades que no tenen marquesina, perquè els usuaris no hagin d’esperar drets.

S’han prioritzat parades amb alt nivell d’usuaris, com la més propera a l’institut Cristòfol Despuig o la del Rastre, que dóna servei als usuaris de la biblioteca o les delegacions del Govern. També s’ha millorat la senyalització i informació en algunes parades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00