Sociedad

La idea de la doble investidura

Sobrevola les negociacions la proposta de les dues presidències, la no oficial de Puigdemont i l'executiva escollida pel Parlament

STEPHANIE LECOCQ EFE

Barcelona

Segons fonts coneixedores de la negociació, la proposta que està ara sobre la taula és una doble presidència i una doble investidura: una, la de Carles Puigdemont que no tindria caràcter oficial i que es faria a Bèlgica a través d'una plataforma de diputats, regidors o alcaldes independentistes, i una segona, aquesta ja oficial, que se celebraria al Parlament, on es triaria a la persona que gestionaria el dia a dia des de Catalunya.

El republicà Sergi Sabrià no amaga que li sembla bé. "Si diem que ens sona bé és perquè li dóna tot el valor al govern legítim de Brussel·les i ho fa compatible amb acabar el 155. Resituació de Puigdemont, formar Govern i acabar amb el 155 en la línia que sempre ha posat sobre la taula ERC ", ha assenyalat Sabrià.

Però Eduard Pujol, de Junts per Catalunya no ho veu tan clar. "Investidura només hi ha una i presidència només n'hi ha una. Entenem que quan s'entra a adjectivar la democràcia i les accions polítiques es va per mal camí. Presidència hi ha una i serà la de Carles Puigdemont ", ha defensat Pujol.

Segons fonts coneixedores de les negociacions, un dels requisits que hauria posat Puigdemont és que només ell tingui tracte de president i que sigui ell la màxima autoritat del futur Govern, cosa que Esquerra no acaba de veure operatiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00