Sociedad

L'institut Joaquín Bau de Tortosa passarà a dir-se Institut Dertosa

La comunitat educativa del centre ha triat aquest nom d'entre una dotzena de possibles i ara redactarà un informe a la proposta per entregar-la a l'Ajuntament de Tortosa

Imatge d'arxiu de l'institut Joaquin Bau de Tortosa. / Sonia Castelló

Tortosa

La comunitat educativa de l’Institut Joaquín Bau de Tortosa ja ha triat un nou nom per al centre. És el nom Institut Dertosa, que fa referència al nom que l’actual capital del Baix Ebre rebia en temps de la Hispania romana. El nom l’ha triat el Consell Escolar en un procés de votació obert després que l’any passat es decidís traure-li a l’institut el nom de l’industrial i polític franquista Joaquín Bau.

Arran d’aquella decisió, es van triar una dotzena de propostes de noms, dels quals n’ha sorgit vencedor el nom Institut Dertosa. Segons han confirmat fonts del centre, ara es redactarà un informe amb la proposta per traslladar-la a l’Ajuntament de Tortosa, que ha d’emetre un informe favorable com a pas previ perquè el departament d’Ensenyament validi el canvi del nom.

La tria del nou nom de l'institut arriba només dies després que l'Ajuntament formalitzés amb un acte institucional el canvi de nom de la plaça Joaquín Bau per la de plaça 1 d'octubre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00