Sociedad
POESIA

Poesia que ens desafia

Qui és l'Usurpador? Com el món de la cirurgia i l'anatomia es pot traslladar al camp de la poesía?. En parlem amb l'artífex d'un llibre de poesia que ja ha guanyat el 19è Premi Maria Mercè Marçal.

Llibre i fotografia de l'autora, Àngels Moreno / Foto: Xulio Ricardo Trigo

Entrevista Àngels Moreno (07/02/2018)

20:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000046716/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Àngels Moreno és una jove valenciana que ja fa anys que viu, que ha estudiat i que ara treballa a Reus i a Tarragona respectivament. Amb només 24 anys ha publicat tres llibres de poemes i el seu darrer es va endur l’any passat el 19è premi Maria Mercè Marçal de poesia. “L’Usurpador” és el poemari que li ha valgut aquest guardó així com també del reconeixement de força gent del gremi. Moreno és un valor emergent que ens desafia amb uns versos als que hom pot accedir si l’autora s’ofereix a acompanyar-nos, com Virgili ho feia amb Dante a la “Divina Comèdia”, a través dels cercles de significats i referents amb que construeix cada imatge, cada sentència. El que fa que aquesta proposta tingui un al·licient més és el fet que l’autora és graduada en medicina pel que s’acosta i ens acosta al seu univers interior a través de conceptes i mots propis del camp de la anatomia i la cirurgia.

Àngels Moreno als estudis de la Cadena SER de Tarragona / Jordi Cartañá

“L’Usurpador” vol acostar-se també a aquest concepte: aquella persona, fet o cosa, que pren, que roba amb permís o sense. I avís per als amants dels reptes. Som davant d’uns dels llibres que més ens han exigit com a lectors dels que han passat pel programa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00