Sociedad

Investigats pel tall de l'AP7 a Riudellots durant la vaga general del 8N

El regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas, i un altre militant, citats a declarar com a investigats per un suposat delicte de desordres públics.

Critiquen que la investigació l'ha fet els Mossos d'Esquadra en base a informació recollida de canals de Telegram dels CDR

ACN

Girona

Els dos investigats hauran de declarar el 25 d'abril als jutjats de Santa Coloma de Farners. Les diligències policials que els assenyalen les ha fet la Unitat d'Investigació del Radicalisme a la Xarxa dels Mossos d'Esquadra a partir dels continguts que els Mossos han recollit de canals en obert de Telegram de com a mínim cinc Comitès de Defensa de la República (CDR) de les comarques de Girona (Blanes, Palamós, Figueres, Vidreres i Girona-Salt).

El regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas, que és un dels investigats diu que la repressió no els atura i critica el paper "penós" dels Mossos:

Lluc Salellas - Investigat per vaga 8N

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000153883/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'advocat dels encausats, Benet Salellas, ha reclamat als Mossos deixar "de fer de policia política" i que es posi "al costat de la gent". Creu que la cúpula del cos ha d'aclarir si aquesta investigació s'impulsa seguint directrius del Ministeri de l'Interior com a efecte de l'aplicació de l'article 155. L'informe que els cita com a investigats es va redactar el 24 de novembre de 2017.

El tall a l'AP7 a l'alçada de Riudellots de la Selva durant la vaga general del 8 de novembre va agrupar des de primera hora del matí més de 300 manifestants que, voluntàriament, van decidir aixecar el tall i obrir de nou la carretera a les 5 de la tarda.

"Criminalitzar el moviment republicà"

La CUP contempla que hi pot haver, properament, més investigats pels talls de circulació durant la vaga del 8 de novembre.

Segons Lluc Salellas no és casual que s'investigui dos militants de la CUP. "És un exemple de com l'Estat intenta crimininalitzar el moviment popular republicà".

La diputada cupaire al Parlament, Natàlia Sànchez, diu que hi ha voluntat de "repressió" i ha anunciat que han creat una caixa de resistència per donacions per ajudar als centenars de persones investigades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00