Sociedad

Acord per instal·lar caixers automàtics a 12 municipis menuts que no en tenen

Ho han acordat la Diputació de Tarragona, Caixabank i els municipis beneficiats: Entre els pobles de l'acord hi ha Garcia, Godall, la Torre de l’Espanyol, Paüls i Vinebre

Els alcaldes dels municipis beneficiats, amb el president de la Diputació i els representants de Caixabank després de la signatura de l'acord. / Cedida

Tortosa

Cinc municipis menuts de les Terres de l’Ebre i set del Camp de Tarragona que no tenen cap entitat bancària al municipi passaran a tenir a partir d’ara de dispositius d’última generació de Caixabank on es podran fer gestions i traure diners. Això serà possible després que la Diputació de Tarragona, aquesta entitat bancària i 12 municipis hagin arribat a un acord per a la implantació d’aquests dispositius.

Els municipis ebrencs que es beneficiaran d’aquest acord són Garcia, Godall, la Torre de l’Espanyol, Paüls i Vinebre. L’objectiu és facilitar als ciutadans d’aquests pobles la realització dels tràmits tributaris amb BASE, l’organisme autònom de la Diputació, sense haver-se de desplaçar a municipis veïns. A més, els nous dispositius també permetran fer altres gestions, com traure diners o fer transferències. Aquests dispositius de darrers generació, anomenats Punts Grocs, s’ubicaran en espais municipals o altres indrets d’ús públic.

Tere Esmel, alcaldessa de Godall, ha explicat que en el cas del seu municipi el caixer permetrà estalviar als veïns un desplaçament de cinc quilòmetres al caixer que ara tenen més a prop, al municipi veí de la Galera. També explica que si l’acord funciona, es podria ampliar a més municipis. “Alguns pobles del territori que som menuts i no tenim caixer vam proposar d’implementar aquest servei. Si funciona, podria ampliar-se a més pobles”, confirma.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00