Sociedad
LA LLAVOR

Euroagro 2.0?

La Generalitat vol recuperar una gran fira agrària a València. Després de la pèrdua d'Iberflora i Euroagro, hui substituïts per Fruit Logística a Berlín i Fruit Attraction a Madrid, la tecnologia podria ser l'eix d'una nova fira

La llavor (10/02/2018)

La llavor (10/02/2018)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000317382/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

L'anunci ho feia en el si de la fira berlinesa el secretari autonòmic d'agricultura, Francisco Rodríguez Mulero. Tenim un sector agroalimentari molt potent en el qual la innovació ocupa un espai molt important. Aqueix és l'espai que podria cobrir aqueix nou Euroagro que de moment està solament dins del camp de les intencions.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, feia un pas més: aqueixa nova fira podria formar part del nou concepte, del rellançament de Fira València. Seria un gran esdeveniment a cavall entre aqueixes dues grans fires mundials, la de Berlín i la de Madrid.

I el sector cooperatiu no ho veuria amb mals ulls: Joan Mir, director general d'Anecoop, considera que aqueix seria un bon camí per a eixir de la pinça de Berlín i Madrid.

FRUIT LOGÍSTICA

La Llavor ha estat a Berlín en una fira que reuneix a quasi un centenar d'empreses valencianes. El mercat alemany és el primer receptor de les exportacions del sector hortofrutícola valencià i és un mercat que la Generalitat considera prioritari i que ha de cuidar.

En la Fira les empreses valencianes han apostat bàsicament per la innovació. Al producte fresc de qualitat han sumat noves formes d'empaquetat més respectuoses amb el medi ambient i també una àmplia oferta de la cambra i cinquè sector: el dels productes preparats però partint sempre de les necessitats i gustos d'un consumidor que vol menjar de qualitat, de productes frescos, saludable i sense massa intervenció química: per ací va el futur i açò hem pogut veure a Berlín.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00