Sociedad

El Govern insta a Torrent a proposar ja un candidat

Íñigo Méndez de Vigo titlla de 'pirueta' una presidència simbòlica de Carles Puigdemont

El Govern insta a Torrent a proposar ja un candidat

El Govern insta a Torrent a proposar ja un candidat

Madrid

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha instat avui al president del Parlament, Roger Torrent, a proposar "com més aviat possible" un candidat a president de la Generalitat dins de les vies establertes pel Tribunal Constitucional i sense cap tipus de "piruetes".

En la roda de premsa després del Consell de Ministres, Méndez de Vigo ha puntualitzat que aquests són les vies del "sentit comú" per elegir un president que sigui "efectiu i real", pel que ha insistit que no cap la investidura telemàtica o d'una persona sotmesa a una causa judicial si no és amb permís del TC.

Méndez de Vigo ha assegurat que encara no coneix l'informe dels lletrats del Parlament, que conclou que el termini de dos mesos per a noves eleccions encara no ha començat a córrer com a mínim fins a la resolució del TC sobre la investidura, però ha instat a Torrent a moure ja fitxa i proposar un candidat.

Sobre la possibilitat que els independentistes estableixin algun tipus de presidència simbòlica per exercir Puigdemont des de Bèlgica, a manera d'un president a l'exili, Méndez de Vigo ha considerat que aquest tipus de plantejament són "piruetes que no tenen cap base legal ni jurídica".

El portaveu governamental ha puntualitzat que Puigdemont "no està a l'exili, sinó fugit de la justícia voluntàriament" pel que no pot ser president de la Generalitat.

"És una qüestió de sentit comú, una persona que aquesta fugida, que evadeix els seus deures amb la Justícia, que està en un altre país, és impossible que sigui president d'una comunitat", ha constatat, i ha advertit que aquest tipus de propostes només serveixen per "pertorbar la credibilitat" institucional catalana.

Per això, ha demanat que els independentista deixin de fer el "ridícul" i de fer "burla a les institucions" amb aquest tipus de propostes.

En aquest sentit, ha insistit que Torrent "reuneixi als grups parlamentaris i dins de la llera legal, sembla mentida que calgui dir dins de la llera legal, el recalquem -ha puntualitzat-, es triï un president efectiu, real, amb totes les seves competències, de la Generalitat de Catalunya ", ha conclòs.

Méndez de Vigo no ha volgut opinar sobre Elsa Artadi com a possible candidata alternativa a Puigdemont, ja que no és una qüestió que li concerneixi al Govern, sinó a les forces polítiques amb representació al Parlament "ells han de dir si és aquesta persona o una altra dins dels marcs del TC".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00